Webinaariähkyssä


Nyt iski webinaariähky. Viime viikolla kolme, eilen yksi, tänään kaksi. Entten tentten teelikamentten – mihin osallistuisin huomenna?


Kiinnostavia etäkoulutuksia on nyt tarjolla kuin sieniä sateella. Monet niistä vieläpä maksuttomia. Kun yksi koulutus päättyy, sähköposti on sinä aikana täyttynyt uusista mainoksista. En ole edellisen vuoden aikana osallistunut niin moneen webinaariin, kuin viimeisten viikkojen aikana. Nopea gallup tuttavapiirissä kertoo, että meistä moni on webinaarikoukussa.


Kouluttautumisessa ei ole mitään vikaa. Päinvastoin. Uusien taitojen oppiminen kannattaa aina. On hienoa, että webinaareja järjestetään ja valinnanvaraa riittää. Koronakriisissä monella on aiempaa enemmän aikaa kartuttaa tietojaan ja taitojaan. Joillekin webinaari saattaa tarjota päivän ainoat sosiaaliset kontaktit. Yritykset haluavat palvella verkossa - tai on pakko. Moni yrittäjä on tehnyt vauhdilla digiloikan, ja etäkouluttaminen webinaarin muodossa saattaa tuoda perheelle elannon.


Webinaareista voi olla hankalaa nauttia kohtuudella, kun sosiaalinen media karjuu pää punaisena: ”Kouluttaudu nyt. Uusiudu. Opi taidot, joilla selviät koronakriisistä. Nopeat syövät hitaat. Et enää pärjää vanhoilla keinoilla. Hyödynnä kaikki tilaisuudet.” Mitä me teemme? Painamme paniikkinappulaa. Klikkaamme itsemme kymmeniin webinaareihin. Joskus kahteen päällekkäiseen. Juoksemme webinaariputkessa laput silmillä. Koska kaikki muutkin juoksevat. Ja jotta emme jäisi paitsi mistään tärkeästä. Webinaari vie, me vikisemme.


Webinaariähkyä voi sulatella kuuden kohdan ohjelmalla:

1. Sulje kaikki elektroniset laitteet.

2. Istu alas ja hengitä syvään.

3. Mieti, mikä sinulle on tärkeää juuri nyt. Mikä on fokuksesi? Entä tulevaisuuden visio? Jos olet yrittäjä, kaiva esiin liiketoimintasuunnitelmasi.

4. Mitkä ovat kriittisimmät tiedot ja taidot, joita tarvitset tästä hetkestä ja tulevaisuudesta selviämiseen?

5. Kohtien 3 ja 4 kiteyttämisen jälkeen, tutki webinaaritarjontaa rauhassa uusin silmin. Valitse muutama sinun omien tavoitteidesi kannalta kiinnostavin tai hyödyllisin.

6. Kun osallistut webinaariin, ota siitä kaikki hyöty irti. Mitä konkreettisia asioita aiot tehdä uusilla tiedoilla ja taidoilla? Miten muutat oppimasi toiminnaksi?


Webinaarimaailmassa päättömästi sinkoilu ei pelasta bisneksiämme eikä avaa uusien työpaikkojen ovia. Voi olla syytä laittaa jäitä hattuun myös upean webinaaritarjonnan äärellä, kuten olemme jo oppineet tekemään kaupassa vessapaperihyllyn edessä. Rauhoitutaan ja valitaan ne, mitä oikeasti tarvitsemme.

18 views0 comments

Recent Posts

See All